Sihr- stvarnost ili iluzija?

SIHR-stvarnost ili iluzija

Hvala Allahu na svim blagodatima i neka je salavat i selam na našeg Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we sellem.

S obzirom na problematiku i učestalost sihra na našem području ili uopšte u svijetu danas, pojavila se velika potreba za organizovanjem tribine pod nazivom “SIHR –stvarnost ili iluzija” sa uvaženim gostom Mr.hfz.Esadom Mahmutovićem.
Ovoj tribini se odazvao veliki broj naših sugrađana tako da je velika sala Kulturnog centra bila ispunjena do maksimuma elhamdulillah i primetna je bila velika zainteresovanost prisutnih i koji su cijelo vrijeme veoma pažljivo pratili hfz.Mahmutovića. Tema je imala za cilj da upozna prisutne sa problemima sihra, njegovim vrstama, kako prepoznati sihirbaza, njegovi simptomi i način kako se od njega sačuvati ili pak lečiti.

Takođe, na ovoj tribini je bila organizovana akcija prikupljanja humanitarne pomoći za socijalnoo ugrožene porodice u našem gradu.

NVO Put Sredine će inšallah nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima koji imaju za cilj vjersku i socijalnu edukaciju naše omladine kao i širenju pozitivnih vrijednosti u društvu.

Zahvaljujemo se našem šejhu i svima koji su uzeli svoje učešće u organizaciji, osoblju i direktoru Kulturnog centra koji već dugi niz godina izlaze u susret i daju doprinos realizaciji ovih projekata, kao i svim našim sugrađanima i gostima iz Tutina,Sjenice,Rožaja,Zenice i Beograda, koji svojim prisustvom podržavaju naš rad uz dovu Uzvišenom Gospodaru da nas sve zajedno obilato nagradi i u džennetu sastavi,Allahumme amin!

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content