PUT SREDINE PREDAO VEOMA ZNAČAJNU DONACIJU ZA OPŠTU BOLNICU U SJENICI (VIDEO)

Elhamdulillah, danas je naša vrijedna ekipa posjetila Opštu bolnicu u Sjenici i tom prilikom isporučila veoma značajnu donaciju za tešku situaciju u kojoj se nalaze pacijenti i osoblje ove ustanove. Donacija se sastojala od medicinske opreme, zaštitnih sredstava, lijekova i higijenskih potrebština i to:
– Inhalatori
– Pulsni oksimetri
– Infracrveni bezkontaktni toplomeri
– Zaštitne maske
– Zaštitne rukavice
– Špricevi 10ml
– Beviplex (vitamini)
– Vitamin C
– Hemomicin 500mg tablete
– Azaran amp (antibiotik)
– Berodual sprejevi (pumpica)
– NaCl 0.9% 500ml
– Sistemi za infuziju
– Posteljine
– Prekrivači
– Peškiri
– Jastuci
– Paketi sa flaširanom vodom idr.
Donaciju su primili direktor Opšte bolnice u Sjenici dr Altan Hamidović i osoblje ove bolnice kojima se zahvaljujemo na prijemu i molimo Allaha da im olakša i učini ih bedemom protiv ove opake bolesti u Sjenici i šire. Naši plemeniti donatori iz džemata Majnc su uzeli učešće u ovoj donaciji sa iznosom od 3000 EUR. Ovaj džemat je uvjek bio na pomoći našim sugrađanima u Sandžaku. Oni također 5.jula 2020. godine pripremaju donatorsko veče gdje će prikupiti puno veću donaciju za naše bolnice iz svih sandžačkih gradova.
Zahvaljujemo se našoj braći, dobročiniteljima iz džemata Majnc na povjerenju koje su stekli prema našoj organizaciji i dozvolili nam da budemo posrednici, kao i ostalim plemenitim donatorima koji konstantno uzimaju učešce u ovim hajirli akcijama.
Molimo Allaha da ih nagradi najljepšom nagradom, da ih nastani u džennetu l firdews, i njih i sve one koji uzimaju učešće u ovakvim i sličnima akcijama širom svijeta, Allahumme amin!

Gospodaru naš, ti se smiluj našem narodu i svim iskušanim, oprosti nam, izliječi nas i otkloni od nas ovu pošast koja nas je zadesila i sva druga zla od nas zauvjek, amin ya Rabbi l alemin!