POHOD NA HADŽDŽ BICIKLIMA NEVJEROVATNO ALI ISTINITO

Osam britanskih muslimana je putovalo iz Londona do Medine na na biciklima. Ovi ljudi su prošli kroz 9 zemalja i prešli razdaljinu od 3200 km samo na svoja dva točka. Njihov nijet je bio da stignu u sveti grad i obave hadždž. Oni dolaze iz različitih delova Engleske, i posle višemesečnog treninga odlučili su da krenu u realizaciju ovog izazova.
Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Švajcarska, Italija i Egipat su neke od zemalja preko kojih su putovali. Tokom putovanja dobijali su podršku lokalnog stanovništva.
Konačno su stigli u Saudijsku Arabiju u subotu. To je bio veoma emotivan trenutak za njih od kojeg su svi zaplakali. Zadnje etape puta su bile veoma teške jer su morali da voze kroz egipatske pustinje i po saudijskoj vrelini. Pogled na džamiju Allahovog poslanika učinio je da zaborave sve bolove i povrede. Putovanje je trajalo 6 nedelja.
Ovo putovanje je imalo i humanitarni karakter jer su pokrenuli akciju prikupljanja novca za fond koji će finasirati medicinski projekat u Siriji. Skupljen je 1 milion funti.

video
video
image_pdfimage_print