OBAVJEŠTENJE O AKCIJI POŠUMLJAVANJA BRDA TEPE IZNAD ATLETSKOG STADIONA

Vođeni porukom našeg miljenika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem
“Kad god musliman zasadi biljku, imaće nagradu za sve što bude jelo sa ove biljke, poput ptica ili životinja. Ova nagrada će stalno teći do Sudnjeg dana.” (Ibn-Hibban i Nasa’i)
Naš džemat Put Sredine će uzeti učešće u jos jednom hairli projektu veoma bitnom za nas grad. Svi oni koji žele učestvovati mogu se obratiti našem džematu(džematskim predstavnicima). Oni koji se odazovu našem pozivu dobiće majice Put Sredine.

”Ako držiš sadnicu u svojoj ruci, a Sudnji dan je već nastupio, čak i tad, bez imalo dvoumljenja, trebaš da posadiš tu sadnicu.”

Poziv vam prenosimo u cijelosti.

Poštovani,
U organizaciji grada Novog Pazara u utorak 29.10.2019. planirana je akcija pošumljavanja brda Tepe iznad atletskog stadiona. Učešće će uzeti veliki broj nevladinih organizacija i škola iz našeg grada.Ovim putem vas pozivamo i izrazavamo želju da se i članovi vaše organizacije uključe u ovu aktivnost od izuzetnog značaja za našu zajednicu. Okupljanje je u utorak u 10h na platou iznad atletskog stadiona i planira se da akcija traje do 14h . Mahsus selam
Nedzad Eminovic-koordinator projekta