Učešće člana našeg džemata na 30. Beogradskom maratonu

Na danas održanom Beogradskom maratonu učeśće je uzeo i nas istaknuti član džemata Ubejd Hajdarević.     Ubejd nam je prenio njegov doživljaj o maratonu i njegovom učešću.
Prenosimo vam njegove utiske: ” Organizacija maratona i sam doček učesnika je bila na vrhunskom nivou. Takmičari su bili raspoloženi za druženje i upoznavanje i bilo ih je iz raznih dijelova Srbije i svijeta. Na samom startu trke upoznao sam dvojicu momaka, jednog iz Šapca , zvao se Nikola i Pavla iz Niša. U toku trke sam sreo i grupu migranata koju sam poselamio. Sa njima u društvu sam trčao maraton, tu smo svi bili na istom putu, sa istim ciljem,istrčati što više i brže. Nije bila bitna ni nacija, niti opredeljenje, svi smo bili ponosni učesnici Beogradskog maratona.

Ovog puta sam istrčao 21km, to je dužina polumaratona, osjećao sam da mogu još da trčim ali neka to ostane za drugi put in sha Allah. Ideju za učesće na maratonu imam još odavno, ali sam sada osjetio da je pravi trenutak da učestvujem na Beogradskom maratonu. Ovo je veliko životno iskustvo koje ću sigurno dugo pamtiti. Još uvijek sam pod velikim utiskom i uzbuđenjem posle maratona, sve je bilo fenomenalno. Taj osjećaj na samoj stazi je neopisiv i treba ga doživjeti. Moj utisak je da nije bilo teško, istrčao sam za 1h 50 minuta polumaraton. Nadam se da cu sledeći put imati bolji rezultat.”
Ovo je još jedan lijep primjer na koji se trebamo ugledati kako trebamo razvijati dobre navike i ciljeve u životu naše omladine. Sport i rekreacija, zdrave životne navike trebaju biti sastavni dio naše svakodnevnice. Našem bratu čestitamo na ostvarenom uspjehu i želimo mu svaki hair u njegovim daljim planovima.